UIT ELKAAR

Privé scheiden

Als je besluit om uit elkaar te gaan, dan is dat in veel gevallen vervelend en verdrietig. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. Het kan financieel nadelig uitpakken als je niet goed geïnformeerd bent over de fiscale gevolgen van bepaalde keuzes die je wilt maken. Zo kan het uitmaken of je al dan geen samenlevingscontract hebt of hoe je getrouwd bent. Ook kan het financieel een grote impact hebben als jij en/of je partner (tijdelijk) naar een ander adres verhuist. Voor je het weet beginnen er allerlei termijnen te lopen waardoor je belastingvoordeel mist of juist belastingnadeel ervaart. Het is dus noodzakelijk om je wensen duidelijk op een rij te hebben om je vervolgens goed te laten informeren over alle mogelijke consequenties. Dat voorkomt onnodige teleurstellingen in een tijd dat je toch vaak al andere dingen aan je hoofd hebt.

Een advocaat of mediator helpt bij het maken van alle juridische afspraken. + IK is gespecialiseerd in de fiscale en financiële advisering bij stellen die uit elkaar gaan. Daar komt bij dat Ingrid getraind is in collaborative divorce (overlegscheiding). Door haar ervaring en het goede netwerk van partners helpen wij jullie door het fiscale, emotionele en financiële doolhof die een scheiding met zich mee brengt.

Zelfs over de grens heen helpen wij klanten, zoals bijvoorbeeld scheidingen van Nederbelgen. Daarvoor werken wij nauw samen met Belgische fiscalisten, notarissen en advocaten familierecht.

Zakelijk scheiden

Ook zakelijk kan het zijn dat jij en je zakenpartner het met elkaar niet meer zien zitten. Je bent samen gestart, maar om wat voor reden ook gaat het niet langer. Je kan dan doorploegen met alle (financiële) risico’s van dien. Maar je kunt er ook voor kiezen om uit elkaar te gaan. Dat is dan zeer complex, maar voor het behoud van het bedrijf wel vaak de enige oplossing. Als je het goed organiseert en de juiste begeleiding zoekt, is de kans het grootst dat er toch een gezonde onderneming overblijft.

Wil je meer weten over privé of zakelijk uit elkaar gaan? Of wil je direct een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

100bellen
100mailen