OVERLIJDEN

Een overlijden is emotioneel en ingrijpend. Tegelijkertijd komen er ook allerlei zaken op je pad waarover je na moet denken. Zaken die fiscale consequenties kunnen hebben, zoals de erfbelasting. Denk daarom nu alvast na over wat je later geregeld wilt hebben. Een estate planner is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen. Tegenwoordig kun je niet meer zonder.

Het is een fabeltje dat dit alleen voor de hele rijke mensen is weggelegd. Vaak wordt dan gedacht dat dit vooral een belastingtechnische aangelegenheid is. Maar niets is minder waar. Je wilt toch vooral dat je partner en eventuele kinderen goed verzorgd achterblijven als jij er niet meer bent? Dat is de essentie van estate planning. Denk dus na over je erfenis en kijk goed naar je pensioen. Weet ook dat je tijdens je leven ook al de mogelijkheid hebt om te schenken. Niet voor niets is het spreekwoord ‘geven met een warme hand…..’ En anders kun je jouw wensen ook vastleggen in een testament.

Een executeur zorgt er voor dat alles wat je na overlijden achterlaat, goed geregeld wordt. Van te voren heb je vaak geen idee wat daarbij allemaal komt kijken. Zo kan het gaan om de verdeling van inboedel, opzeggen van verzekeringen, verkoop van een huis of aangifte van inkomsten- en erfbelasting. Maar ook schulden komen voor. Je bepaalt zelf wie dit voor jou afhandelt. Dat kan en mag ook een onafhankelijke derde persoon zijn. Bijvoorbeeld omdat je jouw erfgenamen en familie hier niet mee wilt belasten of omdat je dit liever over laat aan een specialist. Vooral bij complexe nalatenschappen, familie in het buitenland, ruzie in de familie of als een bedrijf onderdeel uit maakt van de erfenis, is het verstandig om de rol van executeur bij een ervaren partij te beleggen. Als erkend novex executeur wordt Ingrid van Kasteren veel gevraagd voor deze taak. Goed om te weten dat zij door de rechtbank gezien wordt als specialist en regelmatig wordt benoemd als vereffenaar.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

100bellen
100mailen