TROUWEN OF GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Het besluit om samen verder te gaan kan praktisch of juist heel romantisch zijn. Maar voordat je elkaar eeuwige trouw belooft, moet er wel het een en ander geregeld worden. Want weten jullie wat dit betekent voor je geldzaken? Hoe verdeel je alle (huishoudelijke) kosten? Heb je goed in beeld wat je vooraf al wilt regelen voor als je onverhoopt toch uit elkaar gaat? Of voor het moment dat je er niet meer bent? Tegenwoordig komen ook tweede en derde huwelijken en samengestelde gezinnen steeds vaker voor. Die situaties vragen vaak extra aandacht omdat de belastingtechnische vraagstukken een stuk complexer zijn.

Als je niets regelt, dan is het wettelijke systeem van toepassing. Dan blijft alles wat van jou was, ook van jou als je samen verder gaat. Heb je specifieke wensen en willen jullie afwijkende afspraken maken? Dan moet je huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden op laten stellen. Bij + IK worden deze voorwaarden geen technisch stuk tekst, maar een persoonlijk verhaal over jullie intenties en bedoelingen met betrekking tot de gemaakte afspraken.

Hierin wordt onder andere vastgelegd hoe jullie je bezittingen en eventuele schulden willen en soms moeten verdelen. Maar ook hoe jullie opgebouwd pensioen verrekenen. Deze onderwerpen zijn vooral belangrijk op het moment dat jullie besluiten om uit elkaar te gaan of in geval van overlijden. Dit is extra belangrijk als jullie een samengesteld gezin zijn. Dus allebei kinderen hebben uit een eerdere relatie.

Dit alles klinkt waarschijnlijk weinig romantisch, maar je wilt toch ook niet na een prachtige ceremonie van een koude kermis thuis komen. Zorg er dus voor dat je je fiscale en financiële zaken goed op orde hebt voordat je elkaar het ‘ja-woord’ geeft. Dat maakt het lang en gelukkig leven namelijk een stuk eenvoudiger.

Ga je als getrouwd stel buiten Nederland wonen of kom je juist vanuit het buitenland terug naar Nederland, dan hebben we met speciale regelgeving te maken. Welke regels van welk land zijn van toepassing als ik overlijdt of ga scheiden? Moet ik niet eerst gebruik maken van het belastingvrij overhevelen van mijn vermogen of juist even wachten? Zorg dat je je hierover eerst laat adviseren voordat je de grens over gaat. Ook hier kan + IK helpen.

Wil je meer weten of een afspraak maken om in gesprek te gaan over huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden? Neem dan gerust contact op.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

100bellen
100mailen