BIJZONDERE SITUATIES

Zorgen voor een kind met een beperking
Een kind met een beperking, kan veel zorg(en) met zich mee brengen. Als ouder wil je het voor hem of haar natuurlijk nu en in de toekomst goed regelen. Het is dan ook logisch dat je al vroeg begint met sparen voor later. Zo zorg je er voor dat jouw kind goed verzorgd achter blijft als je er als ouders niet meer bent.

Als jouw meerjarige zoon of dochter vanwege de beperking niet meer thuis kan wonen, dan wordt een eigen bijdrage voor de zorg gevraagd. De hoogte van deze bijdrage wordt gebaseerd op het (gespaard) vermogen van het kind en geld dat vanuit een erfenis komt als ouders zijn overleden. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de eigen bijdrage. Als ouder is dat toch niet wat je wilt. Het vermogen dat jij hebt opgebouwd, is bedoeld voor jouw kind en niet voor de overheid of de belastingdienst.

Om er voor te zorgen dat je kind niets te kort komt en er zo min mogelijk eigen bijdrage aan de zorg en erfbelasting wordt betaald, kun je een op maat testament laten opmaken.  Zo houd je vermogen in je familie en regel je dat jouw zoon of dochter ook in de toekomst goede zorg krijgt.

Naast het maatwerk testament wordt in de praktijk steeds vaker een raad met familieleden en vrienden ingericht die voor jouw kind zorgt als jullie als ouders er niet meer zijn. De afspraken hierover leg je in een apart document vast en wordt bewaard bij het testament. Dit vangnet van familie en vrienden richt je helemaal zelf in. Je kunt dus nu al veel doen om de zorg voor jouw kind later goed te regelen.

Wil je meer weten of een afspraak maken om in gesprek te gaan over levenstestament, volmacht of maatwerktestament? Neem dan gerust contact op.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

100bellen
100mailen